CAD magazine Ontwikkelingen in CAD, CAM en CAE

Home -> Laatste nieuws -> Tiende Delcam-gebruikersdag

01-10-2012

Tiende Delcam-gebruikersdag


Donderdag 27 september jongstleden organiseerde Bemet International voor de tiende keer de Delcam-gebruikersdag. Vanwege deze speciale editie heeft Bemet ervoor gekozen om, naast het informatieve gedeelte, ruimte voor ontspanning in het programma op te nemen. De locatie was dit jaar Sport- en Congrescentrum Papendal te Arnhem. Het informatieve ochtendprogramma stond in het teken van de nieuwe versies en functionaliteiten, het middagprogramma vond plaats op de Pitch & Putt-golfbaan. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag met meer dan twintig deelnemers die zich lieten informeren over de laatste ontwikkelingen omtrent de software van Delcam.

Informatief ochtendprogramma
Het ochtendprogramma begon met het openingswoord door Bemet-directeur John Hazebroek. Hierin stond hij uitgebreid stil bij het tienjarig bestaan van de gebruikersdag en zette daarom een aantal vaste bezoekers van de dag in het zonnetje. Vervolgens legde hij, met een aantal spraakmakende filmpjes, de link tussen topsport en het leveren van topprestaties door te werken met de software van Delcam.


Directeur John Hazebroek van Bemet International overhandigt een cadeau aan
een trouwe bezoeker van de Delcam-gebruikersdag.


Na het welkomstwoord was het tijd voor een presentatie over PowerSHAPE. Hierin werd besproken hoe modellen in PowerSHAPE geïmporteerd kunnen worden en vervolgens hoe deze eenvoudig met Solid Doctor opgeknapt kunnen worden. Ook werd uitgelegd hoe met Direct Modelling modellen aangepast kunnen worden. Na deze plenaire sessies hadden de deelnemers de keuze om een tweetal themasessies te volgen: ‘Wat is nieuw in PowerMILL’ en ‘Wat is nieuw in ArtCAM’.

Wat is nieuw in PowerMILL
Tijdens de themasessie ‘Wat is nieuw in PowerMILL’ kwamen veel noviteiten aan bod. Achtereenvolgens werden de volgende onderwerpen besproken: Interface, Reorder toolpath, Machine Simulatie, Surface Selectie, Patterns & Boundaries, Toolpath Editing, Private Boundaries, Toolpad Kwaliteit, Tool Axis Definitie, Vortex en MachineDNA.

 


Tijdens de themasessie over PowerMILL werd onder andere dieper op de Vortex-voordelen ingegaan.


Wat is nieuw in ArtCAM

In de deelsessie ‘Wat is nieuw in ArtCAM’ werden eerst de kleine aanpassingen in ArtCAM, die voor de gebruikers handig kunnen zijn, behandeld en gedemonstreerd. Daarna werden de grote veranderingen uitvoerig besproken en werd hier dieper op ingegaan tijdens een demonstratie.

Ontspanning in het middagprogramma
Na de lunch was er tijd voor ontspanning op de Pitch & Putt-golfbaan van Papendal. Deze activiteit werd gewaardeerd door de bezoeker en de sfeer was, ondanks het regenachtige weer, uitstekend. De organisatie van de Delcam-gebruikersdag kijkt dan ook terug op een geslaagde tiende editie.

www.bemet.nl

CAD & Company
CAD Accent
TEC CAD College